Det skal du bruge til belgiske vafler

  • Mixer med piskeris
  • FRITEL Vaffeljern med bageplader til 4x6 vafler
  • Skål
  • Spatel
  • Ingredienser
  • 750 gr hvedemel (sigtet)
  • 270 ml mælk (lunkent = +/- 30 ° C)
  • 23 gr tørgær
  • 5 æg
  • 15 gr salt
  • 1 pose vaniljesukker
  • 400 gr smør
  • 450 gr perlesukker
  • 250 ml fløde
  • Flormelis efter ønske
  • Jordbær

Forberedelse

  • Forberedelser: 30 min.
  • Mængde af vafler: +/- 25
  • Opbevarring i plastkasse

Tag 3 hele æg og tilsæt 2 æggeblommer.

Put alle ingredienserne i en skål, med undtagelse af smør og sukker. Bland ingredienserne.


Lad denne blanding hvile i en halv time, dækket af stof/viskestykke.


I mellemtiden lader du smørret blødgøre. Tilsæt smør til dejen. Pisk indtil du har en jævn blanding.


Tilsæt derefter perlesukker.

Lav bolde ud af dejen (+/- 100 gr). Lad boldene hvile i 15 minutter.


Tag dit FRITEL vaffeljern, indsætte bageplade til 4x6 vafler, sætte termostaten på position 6 og varm op. Derefter placeres dejboldene i FRITEL vaffeljernet, luk apparatet og bag i ca. 5 minutter.


Tag den kolde fløde, tilsæt flormelis og pisk indtil du har en skummende blanding.

Afslut med nogle lækre friske jordbær.


Tip!

Server vaflerne når de er helt varme