Opskrift på Belgiske Liege vafler med flødeskum og friske jordbær

Det skal du bruge til belgiske vafler
- Mixer med piskeris
- FRITEL Vaffeljern med bageplader til 4x6 vafler
- Skål
- Spatel
- Ingredienser
- 750 gr hvedemel (sigtet)
- 270 ml mælk (lunkent = +/- 30 ° C)
- 23 gr tørgær
- 5 æg
- 15 gr salt
- 1 pose vaniljesukker
- 400 gr smør
- 450 gr perlesukker
- 250 ml fløde
- Flormelis efter ønske
- Jordbær
Forberedelse
- Forberedelser: 30 min.
- Mængde af vafler: +/- 25
- Opbevarring i plastkasse
Tag 3 hele æg og tilsæt 2 æggeblommer.
Put alle ingredienserne i en skål, med undtagelse af smør og sukker. Bland ingredienserne.
Lad denne blanding hvile i en halv time, dækket af stof/viskestykke.
I mellemtiden lader du smørret blødgøre. Tilsæt smør til dejen. Pisk indtil du har en jævn blanding.
Tilsæt derefter perlesukker.
Lav bolde ud af dejen (+/- 100 gr). Lad boldene hvile i 15 minutter.
Tag dit FRITEL vaffeljern, indsætte bageplade til 4x6 vafler, sætte termostaten på position 6 og varm op. Derefter placeres dejboldene i FRITEL vaffeljernet, luk apparatet og bag i ca. 5 minutter.
Tag den kolde fløde, tilsæt flormelis og pisk indtil du har en skummende blanding.
Afslut med nogle lækre friske jordbær.
Tip!
Server vaflerne når de er helt varme
Skriv en kommentar