Stegte nudler - Pat Thai

Kan også laves med kylling i stedet for rejer!
Ingredienser til 4 personer:
- Risnudler ca. 150 g.
- Olie ca. 6 spsk.
- Store rejer Efter behag
- Æg 4 stk.
- Hvidløgspurløg ca. 4 stk.
- Bønnespirer ca. 150 g.
- Peanuts 4 spsk.
- Små rejer Efter behag
- Lemon 1 stk.
- Tamerin 4 spsk.
- Sukker 4 spsk.
- Salt 2 tsk.
- Soya 3 spsk.
- Løg ca. 2 spsk.
- Hvidløg 2 fed
Fremgangsmåde:
Tamerinen udblødes i vand, derefter presses væden af, blandes med sukker, salt og soja. Småkoges i 1-2 min.
Nudlerne udblødes i lunkent vand ca. 10 min. indtil de er bløde, dræn så vandet fra i en si og lad dem stå.
Peanuts blendes eller hakkes.
De store rejer gøres i stand (pilles og tarmen skæres ud).
Varm 3 spsk. olie på wokken og steg løg og hvidløg til de er gyldne.
Tilsæt så de store rejer og steg dem ca. 2 min. Det hele sættes i en skål. Varm 3 spsk. olie på wokken og tilsæt nudlerne og lidt vand, samt blandingen af tamerin.
Steg indtil nudlerne er bløde igen. Så tilsættes æg. Rør rundt til æggene er færdige.
De store rejer, det halve af bønnespirerne og det halve af hvidløgspurløgene blandes i. Anret på et fad eller brug wokken og drys hvidløgspurløg, bønnespirer, peanuts (hakkede) og de små rejer over.
Lemonen udskæres i både og lægges ved siden af.
God appetit!
Skriv en kommentar